Reiseblogg fra Travellerspoint

Mexico City!!! 1

Pia og Kine på tur i verdens nest største by Del 1

Mandag den 29 oktober var en lenge ventet dag. Det var den dagen jeg skulle reise til Mexico City! På dagen tok jeg en strandtur med Linnea, så en tur innom vaskeriet for å hente klær (12 pesos/6 kr per kg) Hjem å pakke baggen før jeg hoppet inn i en taxi og dro på bussterminalen. Jeg satt på bussen sammen med en norsk jente som het Maiken som hadde vært her på ferie i en uke. På flyplassen ventet Pia på meg. Hun hadde kommet fra en helg på Cuba og var klar til neste eventyr. Vi fikk sjekket inn bagasjen, kom igjennom sikkerhetskontrollen, fant gaten, gav bording pass og skulle gå til flyet. Her kommer problemet... menneskene delte seg i to! Hvor skulle vi gå? Vi spurte en mann som pekte oss i en retning... Da kom vi inn til der bagasjen kommer! Å nei og nei! Vi spurte en annen som jobbet der og ble sendt ut i ankomsthallen! Vi løp til sikkerhetskontrollen, men nå hadde vi jo ikke hele boarding passet lenger så de nektet å slippe oss inn! Vi løp inn til bagasjen igjen og overså de som prøvde å stoppe oss. Der hentet vi han som hadde sendt oss ut. Etter mye diskusjon med sikkerhetskontrollen fikk de hentet en mann og stoppet flyet! Vi løp igjennom sikkerhetskontrollen, ble fraktet til flyet, kom oss inn og ble møtt med applaus... SÅ FLAUT! Vi kunne høre alle tenke blondiner på tur.... De kommer aldri til å overleve i Mexico City. Det var jo ikke vår feil da... vi hadde jo spurt om veien. Utslitte og utrolig glade for å sitte i setene lettet flyet og vi var på vei mot Mexico City!

Etter omtrent 1 time og 50 minutter så vi ut av vinduet og fikk se et helt enormt anntall lys! Det var helt sykt... vi kunne ikke se hvor de stoppet. 23 millioner mennesker var under oss! Det er mer enn 5 ganger Norge! Tenk dere hele skandinavias befolkning som en by!

Mexico_City_by_air.jpg
Bildene fra flyet ble ikke så bra... men man får kanskje en liten ide om hva vi så...

På flyplassen ble vi møtt av ”taxi? Taxi? TAXI? !!” fra alle kanter, men vi gikk veldig skeptiske rett til taxiluken og ordnet med en stor trygg taxi. Det første vi la merke til var hvor utrolig store reklame plakatene var. Vi kjørte langt og tok inn over oss hvor stort det var. Enderlig kom vi til gaten Isabel la Catolica hvor hostel vårt lå. Vi måtte gå et stykke til hostalet fordi gaten var stengt for biler. Vi følte oss ikke helt trygge der vi trasket med bagger på ryggen, men ingen plaget oss og vi ble møtt av full salsa dans og musikk på hostel amigo : )
http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/HostelAmigo-MexicoCity-12614
Skal noen til Mexico City på budsjett kan jeg av hele mitt hjerte annbefale Hostel Amigo!

Vi fikk redd sengene våre, nr 4 og nr 5 av 8, og gikk ned igjen til baren. Der fikk vi vårt første møte med barmannen Gerardo som sto på baren, bøyde hode ditt bakover og helte munnen din full av tequila. (gudskjelov er jeg vant til tequila nå...)

Vi la merke til alle de morsomme skiltene første kvelden på hostel Amigo. Her ser du noen hostel Amigo bilder:
PA300034.jpg
PA300033.jpg
haha...
PB040168.jpg
Mange har satt sitt preg på Hostel Amigo... De har hengt opp noe, tegnet noe på veggen eller skrevet på veggen

Første dag i Mexico City....
Om morningen spiste vi frokost laget av Rafael. Den besto av speilegg, brød, cornflakes og te. På bordene satt det alle mulige nationaliteter og snakket med hverandre. Vi gikk til Zocalo en stor plass foran hovedkatedralen i Mexico City, og til katedralen. Her tok vi bilde av oss foran et stooort flagg. En gammel dame gikk forbi når jeg tok bilde av Pia. I forbifarten sa hun Pia hadde colgate smil hehe så søt hun var. (både Pia og damen)
pia_p__zocalo.jpg

katedralen_2.jpg
Katedralen var den første i "nye Spania" og er den eldste i latin amerika. Den ble beordret bygd av Hernan Cortes, og ble bygd der et stort Azteker tempel hadde stått. Katedralen ble bygd av Aztekerslaver og av steinene til deres gamle tempel. Den synker litt hvert år, og store restaureringsprosjekter er satt i gang for å redde den. Utenfor kan man se igjennom glassruter ned til ruinene av det gamle azteker tempelet.

siden_av_katedralen.jpg
Zoom in på en de av katedral bygningen

Vi fant en liten bar hvor vi spiste før vi dro på turbuss. Vi fant oss en fin plass på taket av bussen, satte i ørepluggene og begynnte vår tour av det historiske centrum av Mexico City. Her ser dere noen bilder...

monumento_..ndencia.jpg
Frihets monument
revolusjonsmonumentet.jpg
Revolusjons monumentet
revolusjon..ntet___.jpg
Closer up...
bygninger.jpg
Storby-bygninger ;)

Vi hoppet av på Antropologi museet. Her kom vi inn gratis siden vi er studenter i Mexico fra playalingua ;) ;) Vi kom inn gratis eller fikk rabatt mange andre steder senere også : ) Museet var kjempe stort! Vi så på menneskets utvikling, og utstillinger fra forskjellinge kulturer i Mellom-Amerika.
Kine_p__an.._museet.jpg
kine_p__an..imuseet.jpg
hoder_antr..imuseet.jpg
Sto du rett foran bildet så du ansiktet... gikk du til siden så du hodeskallen!

Så hoppet vi på turbussen igjen. Vi kjørte forbi en gate som het Ibsen!!! Wow... Ibsen i Mexico City! Leste du det Kai? Det tok ikke lang tid før øynene begynnte å glippe. Tilslutt gikk vi ned i bussen og sov den siste halvtimen hehe...
pia_som_so..ssen___.jpg
Her sover Pia på bussen... Det var en annen tempratur en i Playa som dere ser...

Tilbake på hostalet kom vi frem til at vi ville til Zona Rosa (en bydel) for å spise middag. Vi fikk da vårt første møte med Metroen! Det koster 2 pesos(1krone) å ta metro! Sykt billig i forhold til de aller fleste andre metroer. Vi var de eneste blondinene der, men ingen plaget oss på noen måte. Vi fant en fin Mexicansk restaurant og spiste kylling taco. Her fikk vi også det uforventet show som inkluderte atzeker dans, marriachi, sang og andre danser.
Det var like uforventet at det var lagt til 100 pesos per pers på regningen for showet. Hmf... Ikke at det ikke var bra show, men de kunne gitt beskjed om at vi måtte betale for det. Når vi kom tilbake til hostalet møtte vi noen svensker vi hadde møtt i Playa del Carmen uka før. Gjensynsgleden var stor:
synger_for_full_hals.jpg
her synger de tre for full hals! Musikken var god i baren på hostel amigo

Denne kvelden møtte vi kjempe mange nye folk. De fleste var i super god stemning etter å ha vært på mexicansk wrestlingskamp (Lucha libre) Denne kvelden møtte jeg blandt annet Jason fra Australia som hadde en veldig kul grønn lue, Dominic fra England som hadde wrestlings maske, Gerath fra Australia? Og mange flere hyggelige mennesker. Tequilan kom i store flommer, og oversvømte Pia og Kines plan om å legge seg i 12 tiden for å stå tidlig opp neste morgen...

Viktor_f_r_tequila.jpg
Her får Viktor en dose Tequila

Bilder fra kvelden...
looking_sober___.jpg
Looking sober... ? her ser vi Gerath, meg, Viktor og Erik

hostal_amigo.jpg
Et bilde ut i rommet...

Gerardo_og_gresskaret.jpg
Stolt Gerardo med sitt nylig utskårne gresskar

me_gerath_and_franc.jpg
Her er et bilde av Gerath og meg. I bakgrunnen Dominic med masken sin, og Fransesca som vi delte rom med.

Dag 2 i Mexico DF Onsdag 31 oktober...

De aller fleste som satt ved frokostbordet så reduserte ut. Svenskene kom ut med briller og så veldig morsomme ut!
kan_man_se..ensk_ut.jpg
Kan man se mer svensk ut? hehe... han lager forresten en fotball tskjorte av te-posen. Dette lærte de i Peru.

I dag var første stopp Torre Latinoamerica. Denne bygningen var lenge den høyeste i Mexico City, og grunnstenen ble lagt i 1949. Den sto ferdig i 1956, og fra Torre Latinos 182 meter har man trygt sagt god utsikt over de delene av byen man kan se.
mexico_city_1519.jpg
Her er et bilde av Mexico City i 1519 da den var Aztekerenes hovedstad. Som dere ser var det vann rundt hele byen, men det tettet de igjen etter hvert. Det var et museeum inne i Torre Latino.

Mexico_Df.jpg
Det var god utsikt

torre_lat.jpg
Pia foran Torre Latinoamerica

Etter dette tok vi Metroen til Coyoacan. Metro i Mexico City koster 2 pesos! 1 Krone! jeg kommer ikke over det! Hey alle byer med metro ! Hørte dere det?? Inne i metro vognene gikk det hele tiden noen å solgte noe. "10 pesos 10 pesos!!!" Alt fra kulepenner, videoer, cdr, sakser og bøker :)

Det viste seg Coyoacan Metro stoppet var ganske langt unna Coyoacn sentrum så vi tok en bitte liten grønn taxi til sentrum.
gr_nn_taxi.jpg
Her ser dere bilde jeg tok fra turbussen av en sånn taxi.
Coyoacan er et gammelt område som blandt annet Hernan Cortes hadde flere hus i. De er også veldig stolte over å kunne si at Frida Kahlo, Diego Rivera og Leon Trotsky har kalt Coyoacan sitt hjem.Det virker som om du er i en helt annen by, men det er virkelig Mexico DF. ;)
coyoacan.jpg

I Coyoacan gikk vi rundt for å lete etter Halloween kostymer. Denne kvelden skulle vi ha Halloween party på søster- hostelet, Moneda. Vi gikk først inn i en vanlig butikk og fant noen brukbare ting. Så gikk vi lenge på leting etter det berømte Coyoacan markedet. Vi gikk forbi en gruppe med Mexicanske gutter som sa "hehey... gringas..." (hehey... amerikanske jenter) hvor jeg snudde meg å sa "no somos gringas! Somos vikingas" Det er fornærmende å bli kalt gringa!

Til slutt fant vi enderlig markedet. Vi hadde gått forbi det 2 ganger hehe! ingen sa det var inne i en bygning! Her var det fullt av halloween kostymer, dekorasjoner,mat, drikke, klær, sminke og alt annet du skulle kunne lete etter. Vi spiste Taco og fikk en liter Jamaicavann hver til 70 pesos. Vi gav den hyggelige damen 30 pesos i tips, og hun var helt overveldet. "Var vi helt sikre på at vi ville gi henne så mye?" ja... :)

Tilbake på hostalel var det å sette sammen kostymet med det vi hadde fra før og det vi hadde kjøpt. Løsvipper er hverken Pias eller mitt spesial område så det tok veldig lang tid før de kom seg på plass.
getting_ready.jpg
Etter en stund sto vi klare som "horror doll and a Pussycat" Den franske jenta vi bor med, Benedict, kom inn og vi fikk overtalt henne til å kle seg ut også. Vi var virkelig de som hadde gjort mest ut av det. Gerath hadde malt seg i ansiktet, noen hadde bare satt noe på hode, men han vi kaller Hong (han er født i Hongkong, men vokst opp i Japan, og har bodd de siste årene i London!) han hadde kledd seg ut som skjellet. Han heter egentlig Moses ;)

Når vi kom på Hostal Monedas bar i 8 tiden etter å ha gått opp 500 trapper ble Gerardo helt i 100 da han så Pia og meg. Jeg syns han ble litt opptatt av å enten klemme meg, klype meg i rompa eller sukke "if i hadnt had a girlfriend..." men jeg overlevde hehe... Etter hvert kom svenskene også. De var Mexicanske Wrestlere!
Her har vi bilder fra kvelden:

oss_og_hong_sk__l.jpg
Pia, Kine og Hong/Moses med de gale svenskene i bakgrunnen

pia_viktor_og_kine.jpg
Viktor Sten Gunnar i midten

PB010275___.jpg
nærbilde av meg ;)

the_horror_girls.jpg
Her er vi sammen med en kjempe koslig jente fra Australia

Det var et live band med to jenter først som var sånn ca... i hvertfall ikke dansemusikk...
Så kom det regge og reggeton, men jeg hadde vært små dårlig hele dagen og begynnte å bli veldig kvalm og veldig kald. I 12 tiden fulgte Erik og Pia meg tilbake til hostelet hvor jeg kastet opp og la meg med feber.

Her er Pia med på min lille timeout
me_having_timeout.jpg
grrrrrrrrrrrr.jpg
Pia PussyCat

Kvelden var god selvom jeg ble dårlig på slutten og ikke orket mer :) Jeg var glad noen kunne ta Pia med tilbake så hun slapp gå hjem bare fordi jeg ble dårlig.

Dag 3 Torsdag 1 November
I halv 11 tiden, en pen halvtime etter frokost var ferdig, møtte vi på svenskene i gangen. De hadde også sovet over frokost så vi bestemte oss for å dra å spise sammen, så dra til Xochimilco.
viktor_og_..frokost.jpg
en_liten_djevel.jpg
Her er en liten djevel vi så på vei til Metroen. Så søøøt!

Xochimilco betyr "blomstenes land", kalles også Mexicos Venezia og er satt sammen av mange flytene hager og kanaler mellom fastland. Her har det vært båter helt siden Atztekerenes tider en gang for lenge siden.

For å komme oss til Xochimilco måtte vi ta metroen til en endestasjon (ca 12 stopp) så gå på tog 16 stopp! Det var laaaaaangt borte. Tok oss vel en times tid på metro og tog. Xochimilco er kjent for å ha fine markeder for blomster og andre ting og tang. Dette rakk ikke vi...
vi gikk rett mot båtene med bare et lite do stopp
doskilt.jpg
Jeg syns doskiltet på damedoen var morsomt

Senere har jeg funnet ut at det er 9 "havner" og det var virkelig helt tilfeldig hvilken vi havnet på. Eller tilfeldig og tilfeldig forresten... det sto noen overalt og fortalte deg hvilken retning du skulle gå i. Vi fant en båt og ble litt overrasket da vi så båtføreren vår. Han het Mario og var 13 år... Pia og jeg kom frem til vi aldri har sett sånne armer på en 13 åring før!
PB020302.jpg
Her er vår båt

her_f_r_vi..ten_v_r.jpg
Her får vi laget taco på en forbipasserende båt

Det kom også en båt forbi med mexicanske ungdommer da svenskene så de hadde tequila
ble det tilfeldig ropt ut "Tequila" Hehe.. de fikk hver sin kopp og underholdt med svensk drikke
sang... Pia og Kine presiserte at gutta var svenske og vi var norske! Små pinlige ;) ;) ;)

marriachi.jpg
Marriachi ;)

pia_og_kin_ep__b_ten.jpg
Her ligger vi ytterst på båten

erik_spooner_viktor.jpg
Her spooner Erik, Viktor.... De har kanskje reist sammen litt for lenge? ;)

mario.jpg
Her er Mario =)

s____s_t.jpg
Så søøøt! Det var kjempe mange hunder og katter langs kanalsidene.

På vei tilbake hadde vår Mario et race med broren sin på ca 15 år.
Vi vant! ;) Han ble glad for tipsen sin :)

Så var det jo bare å komme seg tilbake på toget fordi vi skulle på en tour fra hostelet klokka halv 7.
Det var synd vi hadde dårlig tid fordi jeg er veldig sikker på at det er utrolig fint å gå rundt i gatene og markedene i Xochimilco.

Fortsatt torsdag 1 november...
Dia de Muertos / De dødes dag

Tilbake på hostalet var det bare å gjøre seg klar til de dødes dag touren vi hadde meldt oss på. Vi gikk til hostal Moneda og ble plassert i en minibuss. Vår guide het Leonardo og sjaføren vår het Oscar.
Planen så følgene ut:
- Universitetet Se på dekorasjonene og på fiestaen der
- Coyoacan se på dekorasjonene, menneskene og fiesta
- Xochimilco kirkegård Få oppleve hvordan De dødes dag feires på kirkegårdene i Mexico

I Mexico ser de ikke på døden på samme måte som i skandinavia. Her er de ikke redde for døden, de ler og gjør narr av døden. Både Mayaene og Atztekerene så på døden som en naturlig og nødvendig del av livssirkelen. Man blir født, så dør man og går til et annet plan.

Etter en lang times kjørsel kom vi enderlig frem til Universitetet. I løpet av turen fant vi ut Viktor het Sten Gunnar til mellomnavn. Herved het ikke Viktor, Viktor lenger i våre ører. Han het Sten Gunnar. Erik hadde vi allerede begynnt å kalle Nils, som er hans mellomnavn. (Gudskjelov kom de ikke frem til å kalle meg Agathe ;)) Når minibussen stoppet kom det uskyldig fra Sten Gunnar "oh! are we here already??" hehe... ;) Dette er mellomamerikas største universitet. Det var veldig stort! Vi brukte likevel evigheter på å finne do! Tilslutt fikk vi lov til å gå inn på et treningsstudio for menn. Noen av guttene tok dusjen mens jentene okkuperte doene! Neste gang ikke drikk 1 liter vann i bussen! Så splittet vi oss og hadde 40 minutter på å se oss rundt på. Det var utrolig flotte dekorasjoner overalt, og utkledde barn og voksne.
Noen bilder:
uni.jpg
uni___.jpg
Disse pantomime-jentene flokket seg først rundt Nils og Sten Gunnar mens de pekte og gapte over høyden deres.
Plutselig oppdaget de at jakken min hadde svarte og hvite striper sånn som de!!!! aaaaay aaaaay
De pekte og klemte meg og hoppet rundt å danset. De poserte helt villig til bilde. Jeg holdt på å le meg hjel ;)

univ.jpg
uni___________.jpg

Før vi dro kjøpte jeg en stor pose godteri for omtrent 40 pesos. Det var jo så mange søte små overalt med gresskar bøtter som trengte påfyll.

Neste stopp var som sagt Coyoacan. Hit kom vi etter nok en "kort" kjøretur.
leo.jpg
Vår guide Leo

Her var det liv! Utkledde mennesker i alle! aldre. Boder som solgte pannekaker (namnam de var gode...), godteri, hodeskalle ting, mat, drikke, klær, lys, sukkerspinn, sko! Godteriet jeg hadde kjøpt forsvant med lysets hastighet, så det ble til at jeg kjøpte enda litt mer ;) De tre andre hadde også hver sin pose. Vi ble fort populære blandt barna ;)

hodeskallekaker.jpg
Hodeskallekaker

gresskar.jpg
Så utrolig søt!!!!!!!!

PB020033.jpg

ballonger.jpg jeg vil ha en blååååååååååååååå ballong.....

lita_heks.jpg
Lille søte heksa

devil_.jpg
Evil!

PB020045.jpg
Sukkerspinnmann ! :)

h_r_og_djevel.jpg

Etter Coyoacan satte vi kursen mot kirkegården på Xochimilco. Vi kom inn og så boder etter boder med stearinlys, leker, ballonger, mat, pynt og drikke.

mat_p__kirkeg_rden.jpg

Vi gikk et stykke vekk fra bodene inn mot gravene, og Leo fortalte oss litt om de dødes dag.
Som jeg skrev før så Aztekerene(og Mayafolket) på døden som en naturlig del av livet. Når man død tror de vi kommer til et annet plan. På dette tidspunktet hvert år feiret de de dødes sjeler med en stor fest. Når spanjolene kom til Mexico ville de kristne alle som var her. For å gi overgangen litt gli ble de dødes dag lagt til alle helgensdag. Mexico er ikke begravelser og minnestunder dystre mørke opplevelser. Det er store familiesammenkomster med mange farger. Her er det lov å minnes alle gode stunder og le!

1 November er "angelitos" de små englenes dag. Alle barnesjelene kommer ned på jorden og er her i et døgn. Det settes opp små altere med varm sjokolade, godteri, leker og mat. På kirkegårdene pyntes alle gravene. Vi var først på barne kirkegården. Noen barn begraves i familiegraver, andre begraves på områder der det bare begraves barn. De begraves sammen så de har noen andre være med, andre barn de kan leke sammen med. Gravene var pyntet med ballonger, leker, godteri, lys og mange mange blomster.

barnegrav.jpg

barnegraver.jpg

Det var en spesiell stemning i gruppen mens vi gikk imellom alle de små barnegravene. Vi fikk beskjed om å ikke ta bilder hvis det var familier i nærheten, noe de fleste av oss hadde forstått fra før. Det satt familier rundt barnegravene, i kapellene og du kunne høre Marriachi musikk i det fjerne. Noen hadde med seg CD spiller, mat og satt rundt lysene mens de spiste og snakket.

Viktor hadde bare på seg en TSkjorte og holdt selvfølgelig på å fryse i hjel! Svensker altså ;)
Han gikk rundt med mitt store skjerf som skjal hehe... han så ganske morsom ut stakkars.

kapell.jpg
De har kapeller her som i Spania

familiegrav.jpg
Familegrav. De gule blomstene du ser her er sjelens røtter til jorden.
De blir lagt rundt gravene for å lede sjelen ned.

Leo fortalte oss at hvis ikke familien finner kroppen til den døde kan de likevel kjøpe seg en grav. De heller da vann på jorden, og legger de samme gule blomstene der for at sjelen skal finne denne graven. Moder jord leder da sjelen de leter etter til dette stedet, og den vil vende tilbake hver de dødes dag.

mais_med_mayo_og_ost.jpg
Her spiser vi maiskolber med mayones og ost. Som dere ser er Pia skeptisk ;)
Det smakte faktisk godt tro det eller ei :)

Så var det tilbake til minibussen og dra hjem til hostelene våre. På veien stoppet vår kjære Oscar så svenskene fikk kjøpt øl. Utrolig koselig i minibussen med en øl på hjemveien. Tilbake på hostelet satt vi en god stund i sofane i 1 etasje og snakket. Nils fant en Henning Mankell bok på norsk i bokhylla og forsøkte sg på norsk høytlesning. Nordkvinnene holdt på å le seg i hjel! Så fant de en dansk krimbok, og Nils tok helt av på dansk ;) hehehe....
Jeg følte meg fortsatt ikke helt på topp, men var bedre enn kvelden før. Kom frem til at det var best jeg la meg i halv 3 tiden likevel så jeg fikk litt søvn. I løpet av natten skulle Nils Erik dra hjem til Sverige, og Sten Gunnar neste dag til Santa Barbra i California. Jeg sa hade til begge :) Pia ble sittende en stund til.

Skrevet av KineAgathe 23:24 Arkivert i Mexico

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint