Reiseblogg fra Travellerspoint

Studietur til Chichen Itza del 2

Chichen Itza... Et av verdens nye 7 underverker!

Etter Maya Ritualet dro vi til Chichen Itza ruinene. Jeg gledet meg til å se dem...
På veien møtte vi en søt liten kabrat som gikk over veien
PA180092.jpg

Spor etter den utrolige Maya kulturen finner vi i Mexico, Belize, Honduras og i Guatelmala. Mayaene begynnte å konstruere store imponerene byer fra ca. 200 etter kristus. De utviklet flere kalendere som er mye mer nøyaktige enn de vi bruker i dag, de kartla himmelen, målte den nøyaktige avstanden til månen, solen og venus, de hadde et skriftsystem og var matematikk genier.

Alle studentene spredde seg rundt på området. Rett etter at du hadde satt foten utenfor inngangen ble man tilbudt maya kust fra alle kanter. Linnea, Pia, Karoline, Anne Mari og jeg gikk sammen rett mot El Castillo/ Kukultan tempelet. Vi gikk og gikk til vi kom til en stor åpen plass og vi kunne skimte El Castillo i mellom trærene... Wow...
Stort...
PA180100.jpg

PA180221.jpg
Oss jentene i sepia
PA180097.jpg
Pia og meg

Du må ikke tro El Castillo/ Kukulcan tempelet ble tilfeldig bygd på et sted. At det er tilfeldig hvor mange trapper det er eller at det er tilfeldig hvilken retning hjørnene peker mot.. Templet er dedikert til Guden Kukulcan (den fjærede slangen) som er Guden av de 4 elementene. Pyramiden er 24 meter høy, hver side har 91 trappetrinn + en plattform på toppen. Adderer du dette sammen 91*4 = 364 + 1= 365. Dette symboliserer altså dagene i året. Den er plassert så to ganger i året når solen står rett over equator (fenomenet kalles Equinox) så bølger det seg en skygge fra toppen av El Castillo. Denne skyggen bølger seg nedover pyramiden og tlslutt møter slangekroppen slangehodene som er nederst på hver side av trappene.
Vi så dette på kvelden på lys-showet.
PA190195.jpg

Nå er det ikke lov for turister å klatre til toppen pågrunn av en del dødsulykker... Hadde vi kunne gjort det så kunne Karoline ha stått nederst ved pyramiden, jeg øverst og vi kunne hatt en samtale. Snakker du i vanlig stemme på toppen bærer lyden seg helt ned til steinene på bakkenivå. Mayaene var utrolige på lydeffekter.

Det var salgsboder overalt, og noen som gikk rundt og prøvde å selge deg noe hele tiden! Gav du en antydning til intresse ble du overfalt! Endte med å kjøpe meg en Maya Kalender ganske raskt så jeg kunne si ”se... jeg har kjøpt noe” Den var kjempe fin :) og kostet meg hele 100 pesos... (50 kroner)

Det neste vi gikk til var ballbanen, Gran Juego de Pelota.
PA180101.jpg
PA180102.jpg
Dette er to 8 meter høye og 135 meter lange vegger uten tak, men med et tempel på hver ende. På midten av vær vegg er det en sirkel høyt oppe. Det var igjennom disse sirklene Maya spillerene skulle på ballen. De fikk bare lov til å bruke albuer og hofter for å slå ballen. Spillet var et religiøst rituale som symboliserte liv, død og reinkarniasjon.
PA180106___.jpg
Begge murer har masse detaljerte figurer

Det er visstnok litt usikkerhet om det var kapteinen på vinnerlaget eller taperlaget som ble ofret. Jeg må sjekke dette nærmere, internett vippet til begge sider. Jeg mener å ha blitt fortalt det var vinnerkapteinen som ble ofret. Dette ble ansett som en ære, og direkte adgang til himmelen.

Her har du også en lydeffekt. Står du på den ene enden av den 135 meter lange veggen og hvisker så høres det å den andre enden! Hvordan er det mulig?

PA180104.jpg
Her ser dere Kukulcan tempelet fra ball banen

Videre gikk vi til Krigerenes tempel, Templo de los Guerreros.
Her ble blandt annet fanger ofret til solen.

PA180120.jpg
Nyderlige kontraster...

PA180122.jpg

PA180126.jpg

Her i fra ville de andre gå for å spise lunch, så jeg og Karoline fortsatte til markedsplassen alene.
Her møtte vi på Kjartan. Jeg mener det var der jeg kjøpte et brodert lommetørkle med Kukultantempelet på til 10 pesoes (5 kr) Jeg klarte ikke la være. Den lille damen var så søt og hyggelig, og hun hadde bare to tenner.
Her er bilde av en annen søt liten dame som selger lommetørkler...
PA180138.jpg

På vei til El Caracol var det mye rart å se på. Buy Buy! Cheap Cheap!
PA180148.jpg
Her ser vi Karoline som får forklart hvordan et Maya musikk instrument fungerer

PA180153.jpg
Her er det Kjartan som ser på utvalget

PA180151.jpg
Hva er det disse heter? Uroer? Søte var de nå....

PA180152.jpg
Her en annen varient ;) Skjelletter er vanlig å se i Mexico.
Appropo det! Gleder meg til å oppleve de dødes dag i Mexico City!

El Caracol(sneglen) var astronimotårnet. Vinduene er plassert så du alltid kan se venus.
Herifra kunne de studere himmelen med alle de vakre stjernene....
PA180158.jpg
PA180159.jpg
PA180157.jpg

PA190178.jpg
Her ser du El Caracol fra Mayaland hotel

Lunch spiste vi på Hacienda så var det tilbake til Chichen Itza ruinene i 7 tiden for å se på et lys-show. En rugene stemme fortalte om Maya kulturen, om mytene, troen og livsstilen de hadde. De som ikke kunne spansk fikk høretelefoner med engelsk versjon.

PA190194.jpg

Etter dette gikk vi tilbake til Haciendaen hvor det var dekket opp til middag ute :) Vi spiste middag og fikk prøve oss på Piñata!
Det gav oss mange latterkramper...
PA190232.jpg Ann Mari

PA190239.jpg Bak deg Kristin.... hehehe....

PA190241.jpg Arturo snurret oss rundt

PA190244.jpg Kill Piñata!

PA190250.jpg
Første mann til mølla.... ;) Chilli godteri er forresten ikke heeeeeeelt norsk/europeisk ide av godteri hehe...
Det var mye igjen til Diana!

MERIDA :)
Merida ble grunnlagt av spanjolene når de kom til Mexico på 1520 tallet. Merida har omtrent 800 000 innbyggere, er den største byen på Yucatanhalcøya og er kjent som hengekøyebyen ;)

Dagen etter gikk turen til Merida hvor vi skulle sove en natt på Hyatt 5 stjernes hotell. Trenger jeg si det var ganske behagelig der? Vi fikk enomvisning på hotellet på en halvtimes tid hvor vi fikk se alle suiter og fasiliteter. Etter dette fikk vi et 2 timers foredrag av en av hotellets ansatte. Vi var sånn halvveis fornøyde pga mye avlesning fra presentasjonen, men vi lærte da noe nytt av henne. Hun var en hyggelig jente i hvertfall :)
Jeg ble hentet i 6 tiden av en jeg er blitt kjent med som bor i Merida. Første kvelden dro vi alle sammen på et utested som het Tequila. Lørdagen dro resten av gjengen tilbake til Playa med hangovers og jeg ble til i Merida søndagen. På søndag var et et marked på dagen :) Mennesker i alle aldre som danset i gatene, boder med mat, drikke og alle mulige ting. Kjøpte noen shot glass( kjøper ofte det fra steder jeg er) og fikk en Maya maske av Arturo som er min inside person i Merida. Ble kjent med ham i Playa på Mexicos national dag.
Bilder:
PA190300.jpg
Her blir bagasjen fraktet inn på Hyatt...
PA200211.jpg
Gruppebilde på Tequila. Han i hvit tskjorte er Arturo.
daning_p__.._merida.jpg
Folk som danser i gatene på søndagen :)
PA210249.jpg
Veggen inne på et sted jeg og Arturo spiste taco
PA210264.jpg
Katedralen i Merida
PA220294.jpg
En mann som spilte alle mulige sanger på sag.... en til to sanger var okay
etter dette begynnte hodepinen ;)

Skrevet av KineAgathe 21:43 Arkivert i Mexico Kommentarer (0)

Studietur til Chichen Itza del 1

På besøk i Maya-riket

Den 16 oktober klokken kvart på 9 satt alle reiselivsstudentene på pultene sine med småbekymrede utrykk... Klokken ni snudde vi oppgave arkene og begynnte å skrive side etter side. På et uvisst tidspunkt kom vår kjære lærer Jon inn med is ! Namnam... den kjølet ned både hode og hals :) Klokken 12 var midveiseksamen over! Spansk timen gikk i en fei med ”Corazon de Melon” En Mexicansk komedie ;)

Kort sagt tykk jente forelsket i en gutt som har en bitchy kjæreste, men de kommer i en ulykke og han mister hukommelsen mens kjæresten havner i koma. Tykk jente ser sitt snitt til kjærelighet, later som om hun er gutts forlovede og blir med gutt til hans familie i Mexico city. Han forelsker seg i henne, finner ut sannheten, men de blir sammen til slutt. The happy ending...

Litt shopping og noen drinker på kvelden så var det i seng for å komme seg opp tidlig neste morgen med Yucatan tur på programmet.
PA170003.jpg
Her venter vi på bussen utenfor skolen vår

Bussturen på 4 timer til Chichen Itza gikk ganske så raskt. Etter en halvtimes tid fikk vi godteposer :)
PA170005.jpg
Her sendes posene bakover i bussen :)

Vi så to filmer om Maya kulturen/ Chichen Itza og noen irriterende episoder av The Office. På do-stoppet så vi en Tarantell! Den var død, men likevel! Ææææsj!
PA170009.jpg

I Chichen Itza spiste vi først lunch på en restaurant. De hadde veldig kule liggestoler ved bassenget...
PA170014.jpg
Marte på vei opp? :)

Her var det underholdning i form av dans med flasker på hode. Dette har visstnok opphav fra at Maya kvinner og menn er utrolig flinke til å balansere mange ting på hode.
PA170022.jpg
Så var det inn i bussene og kjøre opp til Chichen Hacienda Resort
http://www.haciendachichen.com/

Haciendaen er for det meste laget av steiner fra Maya bygninger. Kanskje unødvendig å si at de som ødla maya bygningene og tvang mayaer til å bygge med steinene fra sine ødlagte templer var Spanjolene når de kom til dette området i Mexico i 1523 Dere kan lese historien til Hacienda på hjemmesiden deres. Den ble opp-pusset i 1920 av den nåværende eierinnens, Beliza, bestefar. De bongalowene som nå er ”hotellrommene” er plassert rundt på i den store "hagen" og du går på stier. Bungalowene ble brukt av arkeologene som gravde ut Chichen Itza.

PA180031.jpg

PA190275.jpg
Her bodde Ann Kristin, Alise, Line, Kine, Linnea, Karoline, Ann Mari og Grete ;)
PA190269.jpg

PA190262.jpg

Når vi kom var ikke rommene helt klare, så vi dro rett til en Cenote for å bade. Cenoten er et av prosjektene Haciendaen støtter.
n568745610..9856_1_.jpg

Den var så og si en søppeldynge for bare 5 år siden, men så begynnte single maya kvinner å rydde opp for å kunne lage det til en attraksjon. For å få dette til fikk de støtte i fra Beliza/ Chichen Hacienda Resort. Cenoten var utrolig vakker, og et platå uten gjerde ble raskt lagt merke til... ”ååååh tenkte Kine.... der hadde jeg hatt lyst til å hoppe i fra brr... skummelt! men det er nok ikke mulig” Jaja... vi går nedover de smale trappene, vrir av oss klærene og kommer oss i Cenotens friske kalde vann.

n568745610..2470_1_.jpg
Ovenifra så det ut som masse store plaskende fisk hehe...
Mange hyyyyyyyl og et SPLASH! En Maya mann hadde hoppet ned i cenoten i fra platået! Der er 20-25 meter ned til vannoverflaten. Plutselig sto Daniel og Emil høyt der oppe. Daniel gikk litt frem og tilbake og du kunne se han ikke var helt sikker på om det var en god ide å hoppe. ”Daniel, Daniel, Daniel.....” Så hoppet Mission Impossible mannen vår...
n568745610..2989_1_.jpg
De aller fleste jentene hylte og Daniel kom opp fra vannoverflaten til applaus ;) Emil fant plutselig ut at han også ville så han hoppet like gjerne ut med et skeater sprang med alle klærene på hehehe... Det kalles spontanitet!
n568745610..5518_1_.jpg
Et par til av guttene hoppet også.

Christine, Tone og Kine gikk oppover bestemt på å hoppe. Det var virkelig sykt høyt. Får en vond iling i magen av tanken ennå! Muligens pga det som skulle skje bare minutter senere... Første jente ut er Christine. Det går helt fint, bra landing. Tone og Kine går litt frem og tilbake. En høydeskrekk som egentlig aldri har vært der før var plutselig veldig sterk! Kine hopper, er leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeenge i lufta, merker hun faller for langt fremover! Prøver å rette opp kroppen, men kommer litt for langt bak og lander med undersiden av lårene! Au for satan! Har blitt fortalt alle hylte da de så jeg kom til å lande feil, og at smellet hadde vært vondt bare å høre på. Intens smerte bredde seg ut i lårene, og all pusten ble slått ut av lungene. Måtte fokusere på å ikke besvime å bruke armene til å svømme til overflaten for å få luft! Kom opp og fikk ca 60 stemmer mot meg ”gikk d bra” Ville svare, men hadde nok med å prøve trekke pusten. Line og Ida kom til redning å holdt meg oppe. De dro meg halveis mot brygga til jeg klarte å svømme ordentlig selv. Ville helst klare å komme meg inn til land selv (det var jo litt flaut....)

Tok resten av Cenote turen liggende i ro i vannet hehe... Lårene var litt røde men,men... jeg hoppa 20-25 meter folkens! Hadde angret hvis jeg ikke hadde gjort det. Stakkars Tone ombestemte seg etter min vakre landing forresten.

Tilbake på Hacienda var rommene klare og vi dro på foredrag med Beliza.

Foredraget ble holdt i en kirke spanjolene bygde av mayaruiner for 500 år siden.
PA180029.jpg
Hun fortalte oss om Haciendas øko- program, om støtte prosjektene deres ( de har bland annet fått den lokale skolen helt oppusset og ordnet med data rom) Beliza er den stolte eierinnen av hele Chichen Itza. Jupp du leste riktig! Hun eier hele området. Det meste av inntektene hennes på Hacienda går til det lokale Maya samfunnet. Hun snakket også mye om hvordan arbeidsmiljøet er. De som jobber for og med henne er ikke bare ansatte, hun kaller dem familien sin. Kirkebenker har aldri vært kjent for å være behagelige, men hun snakket så livlig at det nesten ble glemt. Du kunne se at det er dette hun lever for!

På kvelden spiste vi god middag, men la merke til noe meget merkelig... en gressløk var på vei opp veggen. Hvordan er dette mulig? Joda det skal jeg si deg. Maur! De arbeidet flittig og fikk den helt opp til hjørnet og inn i er hull der de ville ha den. Utrolig!
Vi fikk også live underholdning ;)
PA180035.jpg

Etter middagen ble noen få av oss med opp til den gamle kirken og satt rundt et bål.
PA180047.jpg
Himmelen var helt klar, det eneste lyset vi så var bålet og man så alle stjernene! Jeg forsto så inderlig godt at Maya folket var besatt av himmelen og stjernene. De klarte å måle den nøyaktige avstanden til både Månen,Sola og Venus for mange 1000 år siden. Velkommen etter NASA ;) Stjernehimmelen var så klar, stille og vakker at det er ikke kan forklares. Sånne øyeblikk skulle man kunne spart på og tatt frem igjen. Vi så mange stjerneskudd, og sendte ønskene våre til Mayaenes himmel :)

På vei tilbake tok Linnea og jeg tok oss en tur på do (jeg hadde utrolig vondt i lårene) og jeg dro ned skjortsen min, og ble helt sjokkert. Begge lårene mine var lilla! Linnea og jeg sto bare å så på det... au!au!au! Den natten sov jeg lite og byttet hypping våte kalde håndklær som jeg la over baksiden av lårene.
PA180090.jpg
Her ser vi øvre del av låret + antydning blotting av min blå rumpeball
Dagen etterpå så det enda værre ut! Men det er ikke ofte man er i Chichen Itza så da må man bare bite tennene sammen. Etter frokost gikk vi på en jungle tur hvor hotel manageren Arturo fortalte oss om planter og dyre liv.
PA180051.jpg

Det neste på programmet var et Maya rituale på Maya for å feire livet og vise sin takknemlighet. Fra dette stedet i junglen kunne vi skimte en maya ruin langt vekk i mellom trærene.
PA180068.jpg
Ritualet var utrolig fint og jeg var super fornøyd da jeg forsto noe av det han messet. Dyos bo’otik som betyr takk =)
PA180073.jpgPA180079.jpg

De la mange stearinlys i 5 forskjellige farger i 5 forskjellige ringer. Vi ble velsignet med en busk han slo på oss. Vi hadde alle et lys som vi til slutt i sermonien la på den bunken med vår farge, men vi skulle ønske noe. To menn spilte "trompet" på konkylier

PA180078.jpg

Jeg la merke til at Beliza gikk vekk før sermonien var helt over.
PA180088.jpg
Hun sto alene en stund, så kom prestene bort til henne. Jeg tror de ba.
Ordet fredfylt har poppet opp en del ganger i bloggen min siden jeg kom til Mexico.
Jeg bruker det igjen... det så så fredfylt ut...

PA180089.jpg

To be continued... :)

Skrevet av KineAgathe 20:10 Arkivert i Mexico Tagged ecotourism Kommentarer (0)

En liten oppdagelsesreise i Playa Del Carmen

dagene går...

De siste dagene har det regnet utrolig mye her. Regn sesongen er nesten over, og vil visst avslutte seg selv med et ordentlig regnvær! Livet går da videre på tross av regnet. Alle reiselivsstudentene er litt små nervøse. Midveiseksamen på tirsdag nærmer seg med stormskritt! Leseleselese... Har laget meg en studievegg som en begynnelse. Da må jeg se alt jeg skal kunne utenat hver gang jeg er inne på rommet.
studievegg.jpg
Her ser du studieveggen, flaggene mine, bildene mine og senga mi =)

Dagen etter midtveiseksamen skal vi dra på studietur til Chichen Itza og Merida. Gleder meg!!

For noen dager siden spiste Linnea og jeg en kjempe god Sushi! Lenge siden sist sushi var i min munn : )
Gleder meg allerede til neste gang!
PA080104.jpg
namnam!

I dag hadde Linnea og jeg en litt spesiell spansk time med vår spansk lærer Rosa. Hun tok oss med ut på en field trip til den andre siden av Playa Del Carmen. Langt vekk fra turist sonene... Vi gikk et godt stykke i fra skolen, så hoppet vi på en av småbussene.
PA110113.jpg

Det koster 5 pesos (2,5 kroner) for å ta bussen. Vi kjørte, og kjørte. Jo lenger vekk vi kom jo skrøpeligere ble husene, og hyttene, men det var rare kontraster. Utenfor det mest falleferdige huset kunne det stå en kjempe fin motorsykkel. Unger lekte i gatene, det var farger overalt, musikk og lyd fra alle sider. Når vi gikk i gatene i bydelen Nicte-Ha var det mange som så rart på de to blondinene. Hva i allverden gjore de her?? Vi gikk forbi et hus hvor det var mange unger som løp rundt og lekte. En av jentene pekte på oss og sa høyt ”MIRA! QUE CHULAS LAS GUERAS” Oversettelse hehehehe..... ”Se på de kule blondinene!” Oh yeah... we are sooooo cool ;)

PA050034.jpg
PA110142.jpg
Et blått hus...
PA110136.jpg
PA110129.jpg
PA110138.jpg
PA110143.jpg

Skrevet av KineAgathe 19:03 Arkivert i Mexico Kommentarer (0)

Bursdagsmiddag på Alux

Ann Maris bursdag

Lørdag 6 oktober dro Line, Karoline, Ann Elin, Linnea, Pia, Ann Mari og jeg til Restaurant Alux for å feire Ann Maris bursdag :) Alux er en restaurant som er lagd inne i en Cenote.

n577375316..91_2380.jpg
Karoline foran, Ann Mari til venstre så Linnea, Ann Elin, Pia kan man ikke se, Line, Kine

PA070043.jpg
Her ser du baren

Alux betyr troll på Maya og har fått dette navnet fordi Mayaene trodde det bodde troll inne i denne Cenoten. De pleide likevel å gjemme seg her når det kom orkaner. Det var det tryggeste stedet å være til orkanen gikk over.

Kelneren vår var litt merkelig, men han prøvde sitt beste. De andre kelnerene var kjempe flinke. Maten var utrolig god, vinen var helt drikkbar, og Ann Mari fikk kake.
PA070030.jpg

En av lærerene på Playalingua, Luis, kom bort til oss. Han synger og spiller gitar der. Han sang kjempe fint, og Ann Mari fikk selvfølgelig bursdagssang.
PA070039.jpg
Annen underholdning der var en magedanserinne.

Når vi hadde betalt og drukket hver vår brennene shot gav Luis oss en tour i centoten. En velykket bursdagsmiddag : )
PA070053.jpg
Ann Mari og Kine
PA070059.jpg

PA070080.jpg
Utgangen...

Skrevet av KineAgathe 21:56 Arkivert i Mexico Kommentarer (0)

Coco Bongo !

Las Vegas meets party!

Fredag 5 oktober var ikke over etter strand grillingen vår ;) Det var jo tross alt fredag...

Linnea og jeg ble med på en tur til Cancun, nærmere bestemt Coco Bongo!
Vi dro dit med Eric, Mario og Dominick.
PA060081.jpg
Her har vi de tre på Coco Bongo

Først tok vi en liten tur på Kitxen, og hørte på vårt favoritt liveband <3 Det kom en døv mann til oss og ville ha penger. Eric syns det var veldig morsomt å prøve seg på tegnspråk og hadde en fin lydløs samtale med ham. Jeg fikk tatt en flott tilfeldig bilde av ham med mannens plakat hehe... Han fikk litt penger av oss. Mannen altså ;) Ikke Eric.
PA060001.jpg
(Hjelp med med det du kan... jeg er døv og stum takk)

Så satte vi kursen mot Cancun, men først et lite stop innom en besinstasjon for å fylle bensin. Der så jeg noe helt utrolig... jeg trodde ikke mine egne øyne... en Mexicaner i NORWAY tskjorte!
PA060002.jpg

På vei mot Cancun ble vi først stoppet av skummelt militærpoliti! De ville sjekke bilen for eksplosiver. Linnea og jeg ville ha bilde av dem, men vi tørte ikke... Så fortsatte vi turen, med synging i bilen, mye vind i håret og så en bråstopp til... Nå var det vanlig politi som ville ha oss ut av bilen! De gikk igjennom alle papirer til de fant noe de mente ikke stemte. Jeg hadde allerede Linneas og mine penger gjemt i Bhn ;) Det endte med at de var fornøyde med 200 pesos (100kroner) Nei det er ikke mye, men poenget er (som Eric og Mario sier) at det går rett i lomma på politimennene.

Cancun skiltene kom oftere og oftere! Vi var kommet til Cancun! Det var så stort der. Mange av de samme utestedene og butikkene som i Playa del Carmen, bare mye, mye større! Eric forklarte oss den store forkjellen på Cancun og Miami ;) "I Miami snakker de til deg på spansk, mens i Cancun snakker de til deg på engelsk" ;) Stemte det må jeg si...
Linnea og Kine var imponerte da klatret ut av bilen og så seg rundt. Hard Rock cafe gitaren var kjempe stor! Vi var ikke inne på Hard Rock, men det får vi ta neste gang. Vi var på vei mot Coco Bongo!
PA060027.jpg
jeg ser litt liten ut i forhold...
PA060031.jpg

Coco Bongo i Cancun ble åpnet i 1997, og er kjent for å ha noen av de beste nattklubb showene i verden. Det er plass til 1800 mennesker der. Tro meg! Showene er helt utrolige! http://www.cocobongo.com

På doene var det en ting på veggen som du kunne sette drinken din i hehe... det syns jeg var litt morsomt.
For 450 pesos fikk vi et rosa armbånd, og med dette open bar. Det første som gikk var en del tequila shots i en liten bar på vei inn i selve hovedlokalet. Det første som slo oss når vi kom inn der var ”Weeeeeelcome to the Moulin Rouge” De hadde musikkvideoen til Moulin Rouge på storskjermene bak scenen, og på scenen var danserene kledd ut så de virkelig så ut som Christina, Pink, Mya osv...
PA060047.jpg

Syyyyykt bra! De andre showene som kom underveis var:
Matrix
Michael Jacson
The Mask
Nicole Kidman med “Diamonds are a girls best friend” fra Moulin Rouge
Queen
Shania Twain

PA060061.jpg
Neo kommer ned fra taket

PA060063.jpg
oss med en av Matrix skuespillerene

Det var sikkert flere også, men de kommer jeg ikke på akkurat nå... Som sagt var det åpen bar.... Dette betyr at det kommer servitører med brett fylt med forskjellige drinker, og valser seg igjennom dansene kanonfulle masser. Du drikker opp en drink, så vips har du en ny i hånden! ;) ;) Linnea og jeg ble spurt av en vakt om vi ville danse på hovedscenen. Selvfølgelig ville vi det! ;) Vi kom oss opp der med lysrør rundt hode og hals. Først danset vi på den store bakgrunnsscenen, men hvorfor skulle vi nøye oss med det? Vi gikk ut på utstikkeren! Der Michael Jacson hadde stått!
PA060067.jpg
Der sto vi også!

PA060099.jpg
Coco Bongo var helt utrolig bra!
Helt på slutten da vil skulle til å gå ble flippfloppene mine ødelagt! =( Utenfor Coco Bongo spiste vi Pizza, og dro på et hostal. Jeg sverger det er et av de styggeste stedene jeg har sovet i mitt liv but what the hell... Vi sov, sto opp og dro ;)

Vel hjemme i Playa Del Carmen kom troperegnet. Det pøste ned, mens Linnea, Pia og Kine lå med hangovers i Linneas seng, så på Sex and the City og spiste Linneas quesadillas!

PA060108.jpg
Trygt sagt et dagen derpå bilde...

Skrevet av KineAgathe 19:31 Arkivert i Mexico Kommentarer (0)

Grilling og strand

Gateway studentene på nok en kosetur

sunny 28 °C

Fredag 5 oktober var det dagen for strand og grilling. Det er ikke lov å grille på strendene i nærheten så vi fikk leid en buss og kjørte omtrent en halvtime til en strand hvor vi fikk lov til å grille. Her ble det både soling, bading, kanotur, vollyball, mye god mat og kokosnøtter! :)

PA050031.jpg
Bilde tatt mens jeg lå på solseng

PA050075.jpg
Når du lå på ryggen og så rett opp var det dette du så ;)

PA050046.jpg
Me and my coconut ;)

PA050072.jpg
Etter at vi hadde drukket den opp (mer morsomt en godt) ble den delt i to og spist! Her ser Tone med sin delte kokosnøtt. Ska sei...

Pia, Linnea og jeg tok oss en liten tur i kano og kom frem til at det var litt komplisert... Vi var vel en halv meter fra strandkanten da vi kantret rundt første gang. Vår destinasjon var Cuba! Etter enda en ufrivillig dukkert med hodet først kom vi frem til at det nok er bedre å fly til Cuba, så vi fant ut vi skulle snu. Da fikk vi nok en åpenbaring. Her var det strømmninger! Etter en del intens padling kom vi oss mot land, lo litt som førte til at kanoen kom i ubalanse igjen rett over mange steiner! Plask rett ned i steinene! Auauau! Da var vi blitt mektig lei av den dumme plastikfantastisk kanoen så den ble brutalt dyttet mot land mens vi svømte! Så det så! ;)

PA050059.jpg

Coconut session som ble avbrutt av kano tur. Som dere ser syns de også at det var litt komplisert ;) De gikk på hodet de også...

Helegjengen_1_1_.jpg
Her ser dere hele gjengen ;)

Skrevet av KineAgathe 19:18 Arkivert i Mexico Kommentarer (0)

(Innlegg 13 - 18 av 25) « Side 1 2 [3] 4 5 »