Reiseblogg fra Travellerspoint

En liten oppdatering på livet i Playa

Dykking, uteliv, playa...

-17 °C

Så er det gått en stund siden siste blogg. Har gjort en del forbedringer da. Litt nye bilder, litt ny tekst, og jeg har lagd en egen engelsk blogg. Nå er jeg tilbake på den norske igjen.

Dagene flyr i paradiset. Kan ikke tro at det i dag er akkurat 1 måned siden vi gikk ut av skyvedørene på flyplassen i Cancun og varmen slo mot oss. Varmt er det ennå selvom vi har begynnt å venne oss til varmen. I dag har jeg vært på stranda hvor vi spiste lunch på solsengene våre. Havet er helt turkist og sanden kritt hvit. Rett fra stranden gikk jeg og Linnea til spansktimene våre. Klokka halv 5 hadde jeg time for pedicure og manicure. Rosario ordnet neglene mine mens vi babla om Mexico City som hun er i fra. Livet er herlig i Playa del Carmen hehe... blir jo nesten kvalm selv av å lese det jeg skriver ;)

Min store plan er å dra til Mexico City i høstferien og være der i 5 netter. Har så utrolig lyst å oppleve de dødes dag der. Det bor 23 millioner mennesker i Mexico City! Holy shit!

Helga etter en uke på skolen igjen blir det forhåpentlig vis Cuba. Vi får se om pengene strekker til...

Fredag sist uke var jeg ute å dykka ! Det var så morsomt å dykke igjen. Har ikke gjort det siden jeg var 14? 6 år siden... hm Det er visst ikke bare dagene som går ;) Vi var Grete, Pia, Line, Ida, Marte og meg. Først hadde vi et lite kurs i dykking i basseng.
n585945791..3230_1_.jpg
Cubas flagg ;)

Gjennoppfriskning for Ida og meg, som har Open water diver, og helt nytt for de andre. Etter en god stund med gjennomgang og bassengdykking bar det ut til båten, og ut på havet. Vi la anker ikke så veldig langt fra kysten til Playa. Jeg var den første av oss som lot meg falle baklengs ned i havet. For å gå i vannet med utstyret ditt må du sette deg på rekka med rumpa utenfor, legge beina i kryss holde en hånd over maska og en bak hodet. Så er det bare å la seg falle. Jeg begynnte nedstigningen sammen med en jente som jobber i dykkebutikken.

n585945791..4412_1_.jpg
Kine og Pia :)

n585945791..4648_1_.jpg
Fisk

n585945791..4175_1_.jpg
Grete og Kine

Får skrive navnet hennes når jeg kommer på det... Ventet leeeenge nede på bunnen ( ca 10 meter) på resten.
Husker jeg la merke til en enkelt blå fish som svømte rundt alene... Det så så utrolig frederlig ut.

Det var så deilig å dykke igjen! Skal definitift ut å dykke igjen snart! Neste dykk var omtrent 5 minutter unna med båten. Første dykk var litt kaotisk, men andre dykk var mye, mye bedre. Alle slappet av mer og var flinkere til å holde øye med sin ”buddy” Pia var min buddy : ) Vi så fisker i alle mulige farger, en kjempe stor ål! og korralrev. Følesen av å være vektløs, bevege seg stille og rolig i havet er så herlig. Det er virkelig en helt annen verden.

n684640108..9643_1_.jpg
Jeg som holder en... et... pølsedyr?

n585945791..4889_1_.jpg
Vi så gigantisk fiskestimer :)

Uten om dette har det vært ganske mange byturer, strandturer, koslige luncher og middager. Utelivet her i Playa er kjempe bra. Her har vi litt bilder:
P1000367____.jpg
Mexicos nasjonaldag! Fiiiiesta!
(Marte, Arturo, Kine, Pia og Line)

n513996966.._______.jpg
Tone med sombreroen til Arturo ;)

n513996966..523____.jpg
Ute en kveld på Kitxen. De har et dritbra liveband på fredager!

P9300002.jpg
Kine og Karen på Dr Taco

P9280143.jpg
Tradisjonell dansing på baren på Tequila Barrel.
De fleste som har vært der har på et tidspunkt havnet dansende på baren.
http://tequilabarrel.com/

e__13_.jpg
Smoothie på 100% natural

P9290277___.jpg
Kine og Linnea synger for full hals Mexicanske kjærlighets ballader på en typisk mexicansk karaokebar hehe ;)

Skrevet av KineAgathe 19:19 Arkivert i Mexico Kommentarer (0)

På opplevelses tur med AllTourNative

Jungle safari

-17 °C

AllTourNative
Det var torsdag og det gikk et lite skjult stønn igjennom alle reiselivs-studentene da Ernesto med et smil kunne fortelle at det var oppmøte utenfor skolen klokken kvart på 7 morgenen etter. Ernesto er markedsføringssjef for AllTourNative, en økoturisme bedrift som arrangerer opplevelsesturer i jungelen, i tett sammarbeid med Maya- indianerene. Han holdt et foredrag for oss om bedriften, hva de tilbyr, og om økoturisme. De gir en opplevelse som kort sagt består av ”Culture, Adventure and Nature”
http://www.alltournative.com/

Kvart på 7 sto det 55 lite våkne studenter utenfor skolen. Alltournative minibussene ble fylt opp, og vi var på vei mot jungelen! De som satt sammen i en buss, var i den gruppa hele dagen. Det ble et lite stopp på Alltournativebasen hvor vi fikk kaker og saft, før vi kjørte videre. Vår guide het... het... het... jeg husker ikke hva han het! Har det nesten.... næ... jaja... han hadde i hvertfall en kul stråhatt, og lagde liv i minibussen med alt fra boybanddans til N*Sync, gauling til Bon Jovi og liksom tromming til Metallica. Elias var det han het! Thank you Linnea ;)

Det første vi gjorde var å få av oss alt unntatt Bikini og joggesko. Yes det så litt spessielt ut... men sånn er det når du er på en varm jungel tur. Vi fikk beskjed om å ikke ta på trær, og holde litt øye etter Taranteller. Brrrr.... hehe ;)

Første store opplevelse på programmet var å bade i Cenoten "Jaguaren". Den har fått dette navnet fordi lyest faller inn i cenoten på en sånn måte at det er ut som to øyne. Vi ble først ”dusjet” med vann som var heist opp fra Cenoten. ”dusjet” vil si vi fikk en bøtte tømt over hode. Guiden syns dette var veldig underholdende, og når han hadde gjort det på alle 11 var han klar for å få oss ned i Cenoten... Uten at HAN skulle bli neddusjet! Urettferdigeten sto helt klart for de 10 nordmenn og kvinner+ vår kjære assistent mexicanske Diana. Han skulle også "dusjes", også kjent som å bli dynkes med kaldt vann! Da det var tatt hånd om (hehe :D ) kom det en kort forklaring om hvordan vi skulle fire oss ned i Cenoten. Line første dame ut. Jeg fulgte etter ganske så raskt. Det var 10 meter ned til vannoverflaten, og 25 meter fra vannoverflaten til bunnen.Vel nede i Cenotens deilige ferske vann fikk vi en svart badering vi kunne drive rundt i. Vi drev litt rundt i baderingene våre mens vi ventet på resten. Daniel hadde en imponerende nedfiring med litt ekstra fart og en vakker dodododo... dodododo.... mission impossible melodie hehe...

DSC_2351_____.jpg
Her er jeg da på vei ned i Cenoten

DSC_5248.jpg
Litt mer classy Diana på vei ned ;)

Vi klatret opp en ca 3 meter på fjellveggen og stupte ned i det kjølige utrolig forfriskende vannet. Kunne blitt der nede lenge... Når man var litt høyere oppe kunne man se bunnen. Det var litt skummelt når man var i vannet først og man ikke ante hva som var under oss i mørket. Guiden vår, Elias, fortalte oss at Mayaene kastet døde kropper ned i noen av Cenotene. I denne hadde de funnet skjelletter. De trodde at Cenotene var oppholdssted for sjelene før de ble gjennfødt. Opp igjen hadde vi valg mellom å bli heist opp, eller klatre opp sidelengs på en taustige. Vi snakker 10 meter her... Det var slitsomt! Merket det i armene dagen etterpå. Oppe igjen sto vi i en ring, mens en Maya- prest utførte et renselsesrituale på hver og en av oss fordi vi hadde vært nede i Cenoten, som er hellig for dem. Ritualet gikk ut på at han gikk rundt med et stort trebeger, med brennende urter som gav masse røyk. Han holdt det opp foran ansiktet vårt, og sa en bønn.

Nyrenset var det bare å fortsette igjennom jungelen til neste opplevelse som var Zip-lining. Jeg vet ikke hvor langt ned det var... 20- 30 meter? Langt nok var det i hvertfall. Vi ble festet, fikk en hm fin ;) gul hjelm og kastet oss ut en etter en så vi fløy over en innsjø.

DSC_2416.jpg
Daniel i en annen Mission Impossible style

Kano på en annen innsjø var egentlig kjederlig... det var likevel litt spennende at det var krokodiller der da... vi så ingen da, men på vei til Coba så vi noen! Jeg har padla i kano på en innsjø med krokodiller! Wow ;)

P9210018.jpg

P9210084__.._______.jpg
KROKODILLE!

Kort mayakurs

Maya- Norsk- Spansk
Bix a k’aaba = Hva heter du = Como te llamas
Dios bo’otik = takk = gracias
Mixba’al = ingen årsak = de nada
Bix yanilech = hvordan har du det = como estas

Vi spiste Maya mat til middag :) Den besto av kylling, tortillas, ris, forskjellige salsa, suppe og for sarte sjeler... spagetti ;) Vi var utrolig sultne så det gikk den del mat. Vi slappet av en 15 minutter i hengekøyer (deeeeilig... ) før vi gikk til minibussen vår og dro til Coba. Coba er en tidligere stor Maya by. Nå består den av ruiner, men når du går rundt der, for ikke si klatrer opp til toppen av den ene pyramiden kan du se for deg hvordan det engang har vært. Vi hadde en liten Mayamann som guide. På sitt spesielle engelsk kunne han fortelle oss at vår gruppe nå het Conejo altså kaningruppa. Han var bitteliten hehe.. Vi fikk fortalt at Coba ligger rundt to store innsjøer, og strekker seg ut på et område på hele 80 kvadratkilometer, og det anntas byen hadde 50 000 innbyggere før Spania med Hernan Cortes som hærfører begynnte å erobre Mexico i 1519.

P9210104.jpg
Lille maya- guiden vår på en bane der Mayaene spilte et ballspill som var noe alla basket og fortball
et var bare lov å bruke albue og hofter for å få ballen opp i ringene. Dette var et rituale, og vinneren ble i noen tilfeller ofret til Gudene...

Det var ganske langt til Nohoch Mul, den pyramiden vi kunne klatre opp på. Man kunne gå, men det ville ta veldig lang tid... man kunne leie sykkel for 15 kroner og sykle selv... eller dele en ”sykkeltaxi” for 45 kroner... tja... I neste øyeblikk var Linnea og Kine i sin sykkeltaxi i god fart på vei mot pyramiden. Nohoch Mul er 42 meter høy og den eneste Maya-pyramiden vi får lov til å klatre opp på. Den er bratt på vei opp, men utrolig bratt på vei ned! Utsikten var utrolig! Du kunne se utover jungelen og til sjøene! Pia og jeg var de siste ned pga en meget underholdene( for oss) photosession.

P9210134________.jpg

Line klatret nedover 5 minutter før oss, men vi var nå nede omtrent samtidig likevel. Hvordan er det mulig at Mayaene konstruerte dette for så lenge siden? Jeg er i hvertfall imponert!

P9210147.jpg
Pia og Kine på vei ned

P9210149.jpg
Pia nettopp kommet ned fra Nohoch Mul
Sykkeltaxi tilbake så var vi nok engang i bilen, nå på vei tilbake til AllTourNativebasen. Her fikk vi kjøpt Cd, med bilder som var tatt i løpet av dagen. Hele gruppen ble samlet og det ble servert en shot med Tequila. Noen vridde ansikter... så var jungle turen vår over :)

Dagen var ikke over for det... det var jo fredag!
Det ble en tur ut både på Kitxen, Bali og Blue Parrot. "Livet er kort, men natten i Playa del Carmen er lang" som de sier på Kitxen. Skal ærlig innrømme jeg var ganske så død i kroppen likevel da jeg tusla i seng i 6tiden på natten...

P9140068__.jpg

Skrevet av KineAgathe 12:38 Arkivert i Mexico Kommentarer (1)

Xcaret

Studietur til Xcaret

-17 °C

Xcaret
Fredag 7 september var det oppmøte utenfor skolen vår klokka 12. Gudskjelov ikke en tidlig morgen etter torsdagen ;)

Xcaret er en stor økoturisme- førnøyelsespark som ikke ligger så veldig langt utenfor Playa del Carmen.
Link til de som føler for ekstra informasjon hehe http://www.xcaret.com/

P9070627.jpg

Vi ble møtt av pappegøyer, flamingoer, masse trær, grønt gress og maya inspirerte bygninger. I parken så vi pantere, dådyr, sommerfugler, havskilpadder og mange andre dyr. Det var en mexicansk kirkegård som var bygd oppover en fjelltopp. Det var litt uenighet om gravene var ekte, men noen var i hvertfall ekte. Poenget var at man skulle se en Mexicansk kirkegård.

P9070653.jpg
bildet er tatt ovenifra som dere ser. Tok desværre ikke et bra nok bilde nedenifra

Den minnet litt om en blanding av spanske kirkegårder og norske kirkegårder, men mye mer fargerik! Den var utrolig vakker og livlig. Gravene unike alle sammen. En var utrolig unik laget av corona korker hehe... Noen hadde gravstøtte, andre hadde slott, hus, kors. Det var alle mulige farger, bilder, figurer/statuer, kors, helgenbilder og sitater.

Under dette fjellet var det hulrom som gikk helt igjennon toppen av fjellet. De hadde laget små "huler" med lys opp langs veggene helt til toppen. Midt i var det et kors som strakk seg fra bunnen og nesten helt opp. Det var en ro inne i det fjellet.

P9070660.jpg

På en fjelltopp rett ved lå det en åpen trekirke også. Det var også utrolig fredfylt. Man kunne se havet fra kirken, og palmene blåste foran. Vievannet? Det hellige vannet? Lå i stooore kamskjell som var i veggen. Kan levende forestille meg et romantisk bryllup der oppe. Den kremhvite fotside brudekjolen som flagrer så vidt i vinden.... rosebladene til brudepikene som faller på gulvet foran brudens føtter :) :) :) oooops jeg skriver blogg ja... em... forsvant inn i ja hm en kremhvit drøm som vi kan tenker mer på om tja... 10 år?

P9070664.jpg

Videre var vi i en maya-landsby hvor maya indianerene laget malerier på skinn, smykker, klær og annet håndtverk. Vi var også i sommerfuglhagen, snorkla i havet, spiste på en restaurant som vendte ut mot havet og så på gigantiske havskilpadder. På vei til avslutningsshowet gikk vi forbi en stein som bare var helt genial! Jeg syns den var ganske morsom i hvertfall hehe... Har grense på hvor mange bilder jeg kan legge opp i mnd så jeg legger ut det som var risset inn i den i stedet. Det var en stooor rund stein som hang i et lang tykkt kjede fra et tre :)

WEATHER FORCASTING STONE
A dry stone means it is raining

A shadow under the stone
means a beautiful sunny day

A moving stone means
strong wind is blowing

If the stone turns wild then run
for shelter it is a hurricane

If ever its white on top
believe it or not it is snowing

If you can bearly read this sign
hurry, “ Xcaret spectacular
Mexico” has just begun.

Vi gikk opp en lang vei med busker på sidene og store stein blokker. Vi kom nærmere og nærmere en stor bygning. Langs sidene sto det Maya krigere og maya kvinner i draktene sine. Det var en spesiell stemning å gå oppover der og inn i bygningen ( det ble selvsagt kjøpt noen cola, øl og snacks på vei inn. Til de som husker jeg slutta med coca cola.. jaja jeg er svak! jeg har begynnt igjen. Har kutta ned da... ;) )

P9080754.jpg
P9080748.jpg
Showet var utrolig flott. Over 250 skuespillere deltok i å vise oss den Mexicanske historien fra Mayane til nåtiden. Vi fikk se Maya ritualer. Blandt annet et maya ball spill hvor den som vant ble ofret til gudene, og et maya ritual hvor de svinger seg opp ned i tau fra en stang til musikk.... hmm.. ganske vaskelig å forklare : a photo says a 1000 words...
P9080826.jpg

P9080853a.jpg

Videre var det folkedanser og drakter i fra alle Mexicos regioner, og en eksplosiv slutt ;) Utrolig flott.
P9080859.jpg
Skal noen til dette området annbefales Xcaret på det varmeste
(yes oppdaget det ble dobbel betydning... det var nemlig utrooolig varmt.
Husk solkrem! jeg bruker faktor 50 ;) better colour slooowly, than in red pain and feeling sorry)

Skrevet av KineAgathe 17:34 Arkivert i Mexico Kommentarer (0)

Playa del Carmen

Hello beautiful Barbie`s.... you looking for a mexican boyfriend?

sunny 30 °C

Jeg har hatt så mye å gjøre hele tiden at jeg ikke har fått satt av tid til å sette meg ned å skrive blogg =P Men her kommer det en liten oppdatering fra meg.

Jeg trives utrolig godt her i Mexico :D Første skoledag gikk strålende. Vi fant ut at det er fryktelig varmt her. Jeg syns det er værre en Spania fordi luftfuktigheten er helt utrolig! Takk gud for aircondition! Jeg bor som sagt på rom med Line. På det andre rommet bor Alise og Ann Kristin fra Florøe ( for de som ikke har peiling ligger det omtrent 3 ½ timer fra Bergen) Vi koser oss her i den sjokk grønne leiligheten vår, har fellesmiddager og møter på hverandre mens vi løper rundt her i vår travle hverdag. Skole, strand, barer... mye å henge med i ;)

P1000132.jpg

Første uka gikk for det meste med til informasjon om fagene, om Playa del Carmen og om aktiviteter vi kan være med på. Aktivitetene er blandt annet treningsstudio hm... :), dykking ;) , snorkling :) , bartenderkurs :) , salsa :) , svømme med delfiner ;) , seile :) osv... mulighetene er mange. Vi kommer ikke til å kjede oss her =)

Første skole dag hadde vi felles lunch på et Bagels sted rett neden for skolen. Skolen ligger tre hus unna hovedgata Avenida 5. Gata er full av liv og mange blonde norske jenter i gatene skapte litt ekstra plystring og liv. Det kom, og kommer ennå, en god del kommentarer fra høyre og venstre når vi går i gata. "Hello beautiful barbie`s... ;) ;) ;) are you looking for mexican boyfriends? hello miss moviestar.... hehey.... wooooow looking fine.. come in to my store beautiful barbie...." For det meste bare morsomt, men skal du gå igjennomhele gata så blir du gaaaanske lei til slutt hehe...

Onsdagen var vi invitert på velkomstparty på ”skybar”. De hadde en hyggelig hilsen til oss på veggen og alt mulig. 2 gratis cocktails. Vi var vel litt utslåtte av reisen ennå, men cocktailene hjalp oss litt på topp igjen.

P9070610.jpg
Linea My swedish beach babe ;)

Torsdagen gikk til beach- party med pizza, øl, vin og brus. Noen av oss til en tur til fremtidig stamsted Kitxen. Der gikk det et par Mojito og en Piña Colada eller to. Lovende første dager i Playa del Carmen...

P9070618.jpg
Trøtt etter beach party... Mojito y Piña Colada gooood...

Skrevet av KineAgathe 20:18 Arkivert i Mexico Kommentarer (0)

Reisen til Mexico !!!

På vei mot Playa Del Carmen also known as paradise

-17 °C

Den 3 september var en tettpakket dag med mye å gjøre. I åttetiden sa jeg hade til Hege og Oscar. Det er hos de og Lasse jeg har bodd hos i sommer. Første skritt på veien mot Playa Del Carmen var en taxi til Oslo S. Litt små komplisert med 2 rullebagger og en sekk. Det gikk ganske greit med unntak av en episode hvor jeg mista balansen i rulletrappa og tryna over en stakkars kineser som snakket i mobil telefonen hehe...

Kom til Son i halv 10 tiden på kvelden. Vi la oss i 12 tiden for å prøve å få litt søvn, men det er jo litt vanskelig sove når du er på vei til MEXICO! ;)
Litt søvn ble det da til slutt likevel :) Halv 4 satt vi i bilen på vei til Gardemoen for å forlate Norge. Der møtte vi Ann Kristin for første gang sammen med Marte. Vi sjekket inn bagasjen på vårt fly og kom igjennom første av uendelig mange håndbagasje kontroller.

I København hentet vi bagasjen vår og måtte igjennom en barricade for å sjekke inn bagasjen. De dro passet vårt igjennom maskin, spurte oss ut om alt mulig og ville se flybillettene før vi i det hele tatt kunne sjekke inn bagasjen. I Køen møtte vi to jenter som også skulle til Mexico. :) Det var første møte med Karen Elise og Grete.
P9040506.jpg

Flyet fra København til Atlanta var 3 timer forsinket og vi trodde ikke vi ville rekke flyet til Cancun. Vi fikk beskjed om at vi ville få vite om vi måtte overnatte i Atlanta når vi kom dit. Etter lunch med Line, Karen Elise og Grete + 3 kontroller av håndbagasje senere så satt jeg med Line på flyet.
P9040509.jpg
Lunch med Karen Elise og Grete

På flyet så vi på Shrek 3 og Spiderman 3 på tv. Leste ”Ved elven Pidra satt jeg og gråt” av Paulo Coelho. Den var så fin :)

Vi hadde bare flyverter. Det var ingen flyvertinner av en eller annen grunn. Servicen var topp. Vi fikk middag, snacs, drikke, pizza osv igjennom hele turen. Spesiellt en flyvert var morsom. Jeg har lovd å dykke og se korallrev her i Mexico for ham hehe...

Vi fikk vite over høytalerene at flyet vårt ventet på oss! :D Delta flyselskapet kom visst fremt til at det var billigere å holde flyet i stede for å betale hotell til 45-50 pers, og ordne med nye flyseter. Vi løp igjennom Atlanta flyplass med et bråstopp i immigration. D tok tid det! Men vi kom oss paa t-banen og til gaten til slutt :)
P9040529.jpg
Enderlig kom vi frem i Cancun fikk 120 dagers oppholdtillatelse uten problemer, men selvfølgelig var bagasjen vekk! Vi var overlykkelige over å enderlig være i Mexico så det tok ikke så hardt på humøret. Vi fikk sjokk da vi gikk ut av skyvedørene og møtte varmen! Den slo rett og slett pusten ut av deg! Hilste på Vigdis og Jon og kom på plass i bussen. Først da gikk det egentlig opp for meg hvor mange vi var som hadde reist sammen!

Vi dro en tur på supermarkedet MEGA som ligger rett ved oss for å kjøpe det vi manglet. Vi hadde jo ikke bagasje... jaja...

Enderlig i plass i senga etter en kort shoppings runde, liten forvillelse på vei tilbake, oppdagelsen av at stua var sjokk grønn, en dusj og en lang reise var det ikke vanskelig å sovne ;)

untitled2.jpg

Skrevet av KineAgathe 20:42 Kommentarer (0)

Rett før avreise!!!!!

SOON IN MEXICO =D

-17 °C

Nå har jeg møtt min fremtidige nabo Marte og min fremtidige samboer Line ;)
Var på salg av sommerklær i regnet med Marte hehe... koselig å se på bikini når andre kjøper vinterjakker.
For en ukes tid siden var Marte, Line og jeg i Oslo. Vandret litt rundt i byen og dro å spiste på Steakers. God mat som alltid selvfølgelig...

Mange forberedelser man må gjøre før man skal dra, men tror jeg er kommet ganske langt nå.

Reiseruten min blir følgende:

4 september 2007
Oslo - København
på en billett til 304 kr fra Norwegian (40 kg )

København - Atlanta Her hopper jeg og Line på fellesreisen

Atlanta - Cancun Så er vi fremme =D

Opprinnelig skulle jeg ha reist med den billetten kilroy har skaffet med SAS til København, men da kan vi bare ha med oss 20 kg og vi må betale 40 kroner per KG overvekt... hmhm... kommer nok til å ha me mer enn 8 KG overvekt med bøker og alt det der så kunne jo like gjerne kjøpe billett til 304 kr. Line er også med =)

Var hos Line i går på besøk i Son. Utrolig fint der hehe har sett noe annet enn Oslo og Tønsberg nå ;)
P8300413.jpg
Line og Kine =)
P8300457.jpg
Er det ikke utrolig vakkert i Son ?
Jeg gleder meg utrolig mye til å dra nå!!!!!! Kommer mest sannsylig til å sove hos Line mandag så drar vi sammen til Gardemoen. Skal være på flyplassen klokken 4.45 så d blir neppe mye soving... =)

Skrevet av KineAgathe 14:32 Kommentarer (0)

(Innlegg 19 - 24 av 25) « Side 1 2 3 [4] 5 »